Celulózové hubky ponúkajú mnoho výhod. Hodia sa nielen na umývanie riadu, ale aj na čistenie a utieranie rôznych plôch v kuchyni či kúpeľni. Vďaka tomu, že sú savé a rýchlo schnú, obmedzujú vznik baktérií a zápachu. Pred použitím je potrebné špongiu dôkladne prepláchnuť vodou.

      Zloženie: hubka /100 % celulóza/, drsná vrstva: sisalové resp. kokosové vlákno 85 %, polypropylén 15 %.

      Ako recyklovať: po dopoužívaní jednoducho oddelíte celulózovú /bielu/ vrstvu od drsnejšej hornej tmavej vrstvy a tú hodíte do kompostéra /táto časť je 100 % recyklovateľná /prírodného pôvodu/. Vrchná vrstvu tvorí z 85 % kokosové vlákno a kvôli udržaniu pevnosti aj 15 % PP /polypropylén/. Túto vrstvu /čo z nej zostane/ vložíte do komunálneho odpadu. Výhoda tejto hubky je v jej zložení – na rozdiel od iných telo hubky neobsahuje žiadne plastové prímesy a vrchná, drsnejšia časť len 15 percent. Je teda možné ju pri zahodení /kompostovaní/ oddeliť a takmer bezozvyšku ekologicky zlikvidovať

       
      Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.